Hallo lieve Educaan!

 

Hierin vindt je een overzicht van naderende evenementen mede als afgelopen activiteiten.                                                                      

 

Ledenborrel: datum nader te bepalen

Deze activiteit is uitsluitend voor leden.

Educa's maandelijks borrel is weer aan de beurt. Doe gezellig een drankje met ons in het proeflokaal! Je bent welkom vanaf 16.00 uur in het Proeflokaal. 

 

Afgelopen activiteiten

11-03-20 Tussenfeest Thriftshop

Deze activiteit is voor zowel leden als niet-leden.

Heb jij nog een oud hemd in de kast liggen wat je eigenlijk nooit meer draagt? Ligt dat ene vale shirt nog ergens achterop de plank? Hangt er nog een kek jasje dat zelfs voor opa al ouderwets is? Dit is je kans! Trek alles weer uit de kast: op 11 maart mag zelfs dat retroprintje weer aan, want dan dansen we de sterren van de hemel in de mooiste Kringloop die Utrecht ooit heeft gezien: de BASIS verandert van 22:00 uur tot 04:00 uur in een ware Thrift Shop.

 

10-03-20 Workshop Klaas Doorlag: Vijf grote vragen over het onderwijs

Deze activiteit is voor zowel leden als niet-leden.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom tien-minutengesprekken op een school tien minuten duren of waarom er klaslokalen zijn in scholen. Heb je je wel eens afgevraagd wat überhaupt goed onderwijs is en wie dat bepaalt?
Zomaar wat kleine en grote vragen die je kunt stellen aan het onderwijs. Tijdens de workshop staat niet het snelle antwoord, maar de verwondering centraal. Meeluisteren, meedenken, meepraten, allemaal goed. Het enige wat je nodig hebt tijdens de workshop is je nieuwsgierigheid. Aan het eind van de workshop maken we een schets van onze ideaal onderwijs. De workshop is van 18:00 tot 19:00 uur in PL97-7021. 

 

22-02-20 t/m 29-02-20 Wintersport

Deze activiteit is voor zowel leden als niet-leden.

Jaa! Educa gaat op wintersport. Alle informatie vind je op de wintersportpagina. 

 

18-02-20 Lezing Lessen in Orde

Deze activiteit is voor zowel leden als niet-leden.

Dinsdag 18 Februari zal onze volgende lezing gegeven worden door docent en schrijver Peter Teitler! Bekend van zijn boek "Lessen in Orde", waar iedere student vroeg of laat gebruik van gaat maken, is Peter Teitler de ultieme ervaren docent die je allerlei vaardigheden kan leren die het lesgeven makkelijker en leuker maken. Neem al je klasgenoten mee, toegang is vrij voor iedereen!

 

11-02-20 Ledenborrel <3 Valentijn

Deze activiteit is uitsluitend voor leden.

Educa slaat de handen ineen met de VAC wiskunde. Met nog maar een paar dagen te gaan tot Valentijnsdag, staat deze borrel uiteraard volledig in het teken ervan. Samen borrelen we dinsdag 11-02-2020 op PL-97(lokaal volgt). Dit belooft niet zomaar een borrel te worden, maar één met een exact tintje. En wellicht schiet cupido wel een pijltje raak.

 

31-01-20 Mariokart Toernooi #3

Deze activiteit is voor zowel leden als niet-leden.

Heb je tijdens de tentamenweken even behoefte aan wat ontspanning, dan is deze activiteit iets voor jou! Vind jij het ook zo leuk om met je Nintendo switch tegen de andere Educa en niet-Educa kandidaten op te nemen? Of denk ik lekker een potje spelletje spelen? Doe dan mee met het Mariokart toernooi! Tot dan!

 

14-01-20 Lezing Gouden weken

Deze activiteit is voor zowel leden als niet-leden.

Begin januari is de tweede lezing van het jaar van niemand minder dan Boaz Bijleveld! Deze pedagoog en schrijver van het boek "De Gouden Weken" is expert in klassenhiërarchie en de positie van de leraar hierin. De lezing leert je hoe je in kan spelen op verstoringen in de hiërarchie na bijvoorbeeld vakanties. Superleerzaam op elk niveau van de opleiding! Neem gerust ook je klasgenoten mee, de lezing is gratis bij te wonen. Achteraf is er voor leden nog de mogelijkheid om na te praten bij de borrel.

 

10-01-20 Nieuwjaarsborrel

Deze activiteit is voor zowel leden als niet-leden.

Educa's maandelijks borrel is weer aan de beurt. Dit keer gaan we het nieuwe jaar inluiden. Ben je er ook bij?

 

17-12-19 ALV

Deze activiteit is uitsluitend voor leden.

De baas van de studievereniging zijn natuurlijk de leden. Zo aan het begin van het jaar geeft de ALV jullie de kans kennis te maken met elkaar en het bestuur van dit nieuwe jaar. Jullie kunnen samen mee beslissen met de plannen en doelen van de vereniging en jullie meningen en ideeën delen. 

 

13-12-19 Gala

Deze activiteit is voor zowel  leden en niet-leden.

Ben jij al helemaal Educa gala ready, Educaan? Kom dan op de boot in onze 007 sfeer!

 

11-12-19 Jubileum Educa 1 jaar!!

Deze activiteit is uitsluitend voor leden.

Jaaa!! Het is zover Educa bestaat 1 jaar. Vieren jullie het met ons mee?

 

04-12-19 OO7 Dansworkshop

Deze activiteit is voor zowel leden als niet-leden.

Nog even die danspasjes bijspijkeren? Of nog nooit de tango gedanst, maar is dit toch iets wat je wel een keer wil leren?! Kom dan woensdag 4 december om 19:00 naar Padualaan 97 om die voetjes wat losser te krijgen. Het wordt een avond vol gezelligheid, misschien wat gestruikel en wellicht ga jij weg als echte dans expert!

 

19-11-19 Workshop Communicatie

Deze activiteit is uitsluitend voor leden.

Het is zover!! De eerste educatieve workshop van het jaar is gepland! In deze interactieve workshop van zo'n 90 minuten leer je van een communicatie-expert allerlei tips en tricks omtrent communicatie in en om de klassen. Aansluitend napraten bij een borrel! Ben jij erbij?? De lezing begint om 19:00 uur.

 

14-11-19 MovieNight

Deze activiteit is voor zowel leden als niet-leden.

In aanloop van het 007 Gala gaan we alvast in de sfeer komen! Pak de popcorn erbij want Studievereniging Educa organiseert zijn eerste Movie Night. Wil jij ook lekker onderuit hangen en terwijl de film voor je wordt gestart. Kijk met ons mee hoe James Bond de wereld redt en de slechteriken verslaat in de spannende film π‘π‘’π‘£π‘’π‘Ÿ π‘ π‘Žπ‘¦ π‘›π‘’π‘£π‘’π‘Ÿ π‘Žπ‘”π‘Žπ‘–π‘› kijken. Wie neem jij mee?? De film begint om 19:00 uur in lokaal PL97 6.041.

30-10-19 Halloween Ledenborrel

Deze activiteit is uitsluitend voor  leden.

Educa's maandelijks borrel is weer aan de beurt. Dit keer in het thema van Halloween.

Hoe kom jij verkleed?

 

29-10-19 Lezing René Karman

Deze activiteit is zowel  leden en niet-leden.

In zijn lezing Teacher 101 legt hij allerlei nuttige zaken uit die de basis van liggen van goed docentschap. Na afloop kunnen leden mee naborrelen.

De lezing begin om 18:30 uur. De inloop is vanaf 18:15 uur.

16-10-19 Openingsfeest

Deze activiteit is voor zowel  leden en niet-leden.

Waterfles checkπŸ’¦, kompas check ⏱, vuursteen check πŸ”₯, iets om je liaan te beschermen? CHECK.
Begin alvast met trainen, want 16 oktober veranderd BASIS in een jungle. Wie houdt deze avond het langst vol en blijft overeind om aan het eind van de avond zijn Tarzan of Jane te veroveren tijdens SURVIVAL of the FIXERS. πŸ’¦πŸ―Lees je survivalgidsπŸ‘€ alvast goed door, want tussen 22:00 en 04:00 komen alle wilde dieren en oerkreten voorbij!

 

01-10-19 ALV

Deze activiteit is uitsluitend voor leden.

De baas van de studievereniging zijn natuurlijk de leden. Zo aan het begin van het jaar geeft de ALV jullie de kans kennis te maken met elkaar en het bestuur van dit nieuwe jaar. Jullie kunnen samen mee beslissen met de plannen en doelen van de vereniging en jullie meningen en ideeën delen. Dit zal plaatsvinden vanaf 19.00!

 

26-09-19 Mariokart Toernooi

Deze activiteit is uitsluitend voor leden.

Zo, iedereen weer in het ritme van naar school gaan? Of ben je juist hard bezig om voor het eerst een beetje in het tempo van de hoge school mee te draaien? DAT KAN HARDER! denken we bij Educa! En de snelste speler wint uiteraard een prijs! Kom dan vanaf 18.00 naar de HU!

 

11-09-19 Kennismakingsborrel

Deze activiteit is voor zowel leden als niet-leden.

We zien je dan!nieuw hier op school/ Nieuw in dit gebouw/ Nieuw bij de vereniging?
Of juist:
7e jaars student/trouw educa ganger/minder trouw educa ganger/docent?
Kom gezellig met elkaar kennismaken en borrelen en praat gezellig over de do's en don'ts op instituut archimedes (of helemaal niet over school, dat is ook wel eens lekker). Kom dan gezellig borrelen zodat we met elkaar kennis kunnen maken van 16.00 tot 20.00 op de 6e verdieping van PL 97! 

 

12-06-19 VAC Biologie X Educa Borrel

Deze activiteit is uitsluitend voor leden en studenten lerarenopleiding biologie.

Kom gezellig naar de borrel die samen zal zijn met VAC biologie, iedereen die voor docent biologie studeert is dus ook welkom om te joinen! Tot dan!

 

29-05-19 Educa Borrel

Deze activiteit is uitsluitend voor leden.

Educa's maandelijks borrel is weer aan de beurt. Doe gezellig een drankje met ons in het proeflokaal! Je bent welkom vanaf 16.00 in het Proeflokaal. 

 

24-05-19 Weekend at Frankies

Deze activiteit is voor leden en als niet-leden die vervolgens lid worden (bekijk de combi deal).

Over twee weken is het zover: ons eigen "Weekend at Frankie's!" Een avond vol met gezelligheid, leuke spellen en voldoende versnaperingen. Er zal een barbecue zijn aan het begin van de avond en de volgende ochtend is er ontbijt. Vergeet niet een matje + slaapzak mee te nemen! (Een enige tentjes mag ook voor extra gezelligheid)

Aanmelden kan tot 22 mei en doe je door 10 euro over te maken naar de rekening van Studievereniging Educa: NL56 RABO 0336 7778 09 t.n.v. Studievereniging.

 

14-05-19 Workshop van SOG (gebarentaal)

Deze activiteit is uitsluitend voor leden. 

Wist jij dat gebarentaal verboden was? Welke invloed heeft dit gehad?
Hoe stel je jezelf voor als de ander je niet kan horen?
Je krijgt een dove leerling in je klas, hoe ga je hiermee om? 
Dit alles leer je in de spetterende (en ‘handige’) workshop die SOG en Educa voor jullie beschikbaar stelt!

 

25-04-19 Mariokart Toernooi

Deze activiteit is voor zowel leden als niet-leden.

Op donderdag 25 april is er een nieuwe activiteit! het eerste, echte Educa Mariokart toernooi. Vind jij het ook zo leuk om met je Nintendo switch tegen de andere Educa en niet-Educa kandidaten op te nemen? Of denk ik lekker een potje spelletje spelen? Doe dan mee met het Mariokart toernooi! Tot dan!

24-04-19 Kroegcollege: Ondernemerschap in het Onderwijs

Een Kroegcollege over ondernemerschap in het onderwijs door Harry Rorije.

Wat is er nou allemaal nog meer naast het lesgeven? Sluit je volgende woensdag aan met een biertje, terwijl onze gastspreker Harry Rorije zal ingaan op het ondernemerschap in het onderwijs! We zien je in het Proeflokaal!

 

11-04-19 Bottrop Excursie

Ski trip naar Duitsland!

Heb jij dit jaar ook nog niet optimaal kunnen genieten van de sneeuw? Kom dan gezellig met Educa mee naar Bottrop! De trip vindt plaats op 11 April (in de herkansingsweek). Houd hier dus rekening mee! Het gaat om 1 dagje, dus ‘s ochtends heen en ‘s avonds terug. Eten en drinken valt onder het arrangement van Bottrop, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken en we gaan voor het studentenpakket van 35 euro ( vergeet je studentenpas dus niet). Hier zit ook het materiaalverhuur bij.

 

27-03-19 VAC Wiskunde X Educa Borrel

De borrel van wiskunde en Educa.

Kom gezellig naar de borrel die samen zal zijn met VAC wiskunde, iedereen die voor docent wiskunde studeert is dus ook welkom om te joinen! Tot dan!

 

19-03-19 Workshop: Energizers

Een workshop over werkvormen m.b.t. energizers door Isabel Spruijt.

In deze workshop leer je hoe je energizers en activerende werkvormen toe kunt passen in jouw klas. De energizers en werkvormen zijn geschikt om in je eigen lokaal te doen. En het is zo praktisch toepasbaar dat je niets hoeft voor te bereiden! Je ervaart werkvormen voor kennismaken, groepsvorming, sociaal-emotionele ontwikkeling, samenwerking, afspraken maken en leuke energizers voor tussendoor. Kortom: je vult je rugzak én je ontdekt hoe je de leerlingen kunt helpen hun leerresultaten verhogen door bewegen en ervaringsleren.

 

13-02-19 Eerste ALV

Eerste ALV van studievereniging Educa.

In deze ALV staat het benoemen van het bestuur centraal. Tijdens deze ALV kan je stemmen als je aanwezig bent. Kan je onverhoopt toch niet aanwezig zijn, dan kan je iemand machtigen om namens jou te stemmen. Je vindt het machtigingsformulier en de agenda in je mailbox. Tot dan!

 

11-01-19 Nieuwjaarsborrel

Samen het nieuwe jaar in met s.v. Houwtje touwtje.

Party de la Plongée! Dit feest geeft je de kans om de nieuwjaarsduik in iets aangenamere omstandigheden te nemen dan normaal, namelijk lekker binnen bij LE:EN. Onder die omstandigheden valt uiteraard een lekker temperatuurtje, leuke mensen en de aanwezigheid van drankjes om jezelf, je vrienden en andere medestudenten het nieuwjaar in te proosten. Neem je zwemkleding mee en vergeet je niet present te melden op de Facebook pagina. Tot dan!

 

19-12-18 Foute kerstborrel

Een pubquiz voor de kerstactiviteit

Brrr…. Heb jij de kerstboom al staan en ben je al helemaal in de kerststemming? Dan hebben we goed nieuws! Omdat kerst er weer aankomt en dit zeker moet worden gevierd, hebben we weer een activiteit op de planning staan. Dit keer een foute kerstborrel met een pubquiz! Ben jij er ook bij? (Ook leuk: laat even op facebook weten of je komt).

 

14-11-18 Officiële Opening met Borrel

Deze officiële opening is voor leden, docenten en genodigden.

We willen graag met jullie samen de officiële opening van onze studievereniging Educa vieren. Dit doen we aan de hand van een toespraak en vervolgens een gezellige borrel achteraf. De uitnodiging kun je vinden in je mailbox. Vergeet je niet aan te melden via de link! We zien al onze leden, docenten en genodigden graag op de opening. Tot dan!

 

22-11-18 Workshop: Houding en Status

Een anderhalf uur durende workshop door Peter Duifhuis.

Sommige mensen hebben gewoon natuurlijk overwicht. Oja? Kun je dan ook op een onnatuurlijke manier overwicht krijgen? En is overwicht wel altijd het beste gewicht? In deze workshop ga je spelen met status. We doen oefeningen waarin je onderzoekt hoe je op een non-verbale manier kan laten zien dat je de leider van een groep bent - of juist volgt. Superhandig voor in de klas natuurlijk :-)